Ikhtiar Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee

VITAMIN ASAS

(1) ESP (Protein) -
Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain.

(2) Vita-Lea (Multivitamin) -
Multivitamin lengkap untuk keperluan badan.

(3) Vitamin C -
bantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen & progesteron.

(4) B-Complex -
 Member tenaga, perasaan tenang & no stress.
*ESP, Vita-Lea, B-Comp &Vit-C adalah vitamin asas, dan tunjang utama untuk kesihatan badan.


(5) Vitamin E & Selenium -
Terkenal sebagai "vitamin cinta".Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel-sel baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian &menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita.Sebanyak 50% selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal.Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka, suplemen selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

(6) Zinc -
Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukan hormon testosterone, membantu mengekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (DeoxyriboseNucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bacteria dalam vagina. Zinc juga  membantu telur wanita menjadi matang, hanya telur yang matang dapat disenyawakan.

(7) Alfalfa – Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa "sakit ketika bersama", membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala didatangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri(bertindak sebagai perapat). Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa membantu dalam  masalah PCOS.


 (8) GLA Complex – Sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. GLA (Gamma Linolenic Acid) membantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)".Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat-sangat membantu sperma berenang terus ke uterus, kemudian terus ke Tiub Fallopio, yang seterusnya berenang ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).

0 comments: