Bab 18 Buku Mudahnya Menjemput Rezeki : Sedekah

Dalam sehari dua ini penulis Buku Mudahnya Menjemput Rezeki, Ustaz Fathuri Salehuddin kerapkali menyebut tentang sedekah, the power of sedekah, keajaiban sedekah, fadhilat sedekah, kemampuan bersedekah, cerita-cerita tentang sedekah dan sebagainya. Jadi, sebagai salah satu bentuk sedekah juga, saya ingin copy & paste apa yang Ustaz sampaikan supaya boleh diperpanjangkan kepada para pembaca blog ini pula.

#MudahnyaMenjemputRezeki 

Ustaz Fathuri (Penulis MMR)

KALAU TIDAK CUKUP DUIT , SEGERA PINDAHKAH DUIT YANG ADA KE BANK ALLAH. BUKAN UNTUNG 5%.; TAPI 700 KALI GANDA SAUDARAKU...!

" Perumpamaan (nafkah yang dikeluarkan oleh ) orang-orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah SWT serupa dengan sebutir benih yang menumbuhkan tujuh tangkai dan pada tiap-tiap tangkai seratus butir. Allah melipat-gandakan (ganjaran) bagi sesiapa yang DIa kehendaki. Dan Allah maha luas (kurnia-Nya) lagi maha mengetahui " (Al-Baqarah: 261 )

****************************************************************************************************************

MASYA-ALLAH, APA YANG DISEDEKAHKAN PASTI DIBALAS. 
INI ALLAH YANG GOYAK ( kata orang Kelantan )

" Sesungguhnya orang-orang lelaki yang bersedekah dan orang-orang perempuan yang bersedekah, serta mereka memberikan pinjaman kepada Allah sebagai pinjaman yang baik (ikhlas) akan digandakan balasannya (dengan berganda-ganda banyaknya) dan mereka pula akan beroleh pahala yang mulia" (Surah al-Hadid: Ayat 18)

***************************************************************************************************************


KEPADA YANG MASIH RAGU-RAGU TENTANG MENJEMPUT REZEKI DENGAN SEDEKAH....

FAKTA INI MEMBANTU. INSYA-ALLAH

"Tiada pagi yang dilalui oleh manusia melainkan ada dua malaikat yang turun (ke bumi). Salah satu berkata " Ya Allah, berilah ganti kepada orang yang menginfakkan hartanya; kemudian malaikat yang satu lagi berkata, "Ya Allah, timpakanlah kebinasaan kepada orang yang bakhil" (HR Bukhari dan Muslim )


Ya....doa ini berlaku setiap pagi, saudaraku....!!!

***************************************************************************************************************************

KEPADA SAUDARA YANG ( MERASAKAN )TIDAK CUKUP WANG UNTUK BERSEDEKAH SETIAP HARI...

Fakta ini akan mengubah paradigma ( cara berfikir ) kita. Insya-Allah.


" Bukankah Allah SWT telah menjadikan sesuatu bagi kamu untuk bersedekah? Sesungguhnya setiap tasbih ialah sedekah, setiap takbir ialah sedekah, setiap tahmid ialah sedekah, dan setiap tahlil adalah sedekah. Memerintahkan kepada kebaikan ialah sedekah, melarang daripada kemungkaran ialah sedekah bahkan melakukan hubungan bersama isteri kalian juga sedekah" (HR Muslim)

**********************************************************************************************************************************


INILAH CARANYA MENDAPATKAN POLISI INSURAN PALING MUDAH DAN MURAH.


" Segeralah bersedekah, sesungguhnya musibah tidak dapat melintasi sedekah" (HR Thobrani dan Baihaqi)

Kepada saudara yang rasa bimbang, cemas dan ketakutan terhadap apa-apa musibah yang akan menimpanya pada hari ini; jangan tunggu lagi.

Segera keluarkan sedekah sekarang juga...!

Sedekah kepada ahli keluarga sendiri juga boleh

Kerana " musibah tidak dapat melintasi sedekah"

Insya-Allah.

******************************************************************************************************************************
INFO: Kepada yang ada cerita/ pengalaman tentang sedekah. Tulis dan hantarkan kepada saya 
(email: fathuri72@yahoo.com) -

Saya dalam usaha terbitkan Majalah MMR : Cerita Kita Untuk Kita.

Cerita yang terpilih dapat masuk majalah dan dapat hadiah.

Insya-Allah.


***Sesiapa yang ingin berkongsi cerita tentang keajaiban sedekah, boleh emel terus kepada Ustaz Fathuri ye sebagaimana alamat emel di atas. Semoga bermanfaat untuk semua.


Berminat mendapatkan Buku MMR dan Buku Mini MMR? 
Hubungi saya:

Puan Mai 
(MAIA Natural Resources)
SMS / WHATSAPP: 012-3302067
EMEL: minaina_ilaaina@yahoo.com
FB FANPAGE: Min-Aina-Ila-Aina

*Bagi yang berminat mendapatkan buku ini secara self-pickup dan pembayaran tunai, kami berada di Bandar Seri Putra, Bangi. (Berdekatan KUIS, Bukit Mahkota, Bangi Lama, Stesen Komuter Bangi, UKM, Bandar Baru Bangi dan Kajang). Penghantaran melalui pos boleh dilakukan ke seluruh Malaysia, Sabah Sarawak dan negara-negara yang menerima perkhidmatan Pos Malaysia.

0 comments: