Khasiat Minyak Zaitun, Pastikan Yang Asli

Hari ni saya nak kongsikan antara khasiat minyak zaitun yang asli. Sebenarnya ini hanya sebahagian saja daripada pelbagai khasiat yang dapat diperoleh hasil mengamalkan minyak zaitun. 


1. Minyak Zaitun mengandungi Oleocantahal & Oleuropein sebagai pain killer alami.
Oleocanthal adalah salah satu komponen dalam pati minyak zaitun extra virgin yang mampu membunuh sel-sel kanser. Oleocanthal boleh menyebabkan sebahagian daripada sel kanser pecah dan menyebabkan sel kanser ini mati tanpa merosakkan sel-sel yang sihat. 


2. Kandungan anti-keradangan pada minyak zaitun dapat membantu mengurangkan keradangan yang menjadi penyebab kepada komplikasi diabetes dan penyakit-penyakit yang lain. Lambakan anti keradangan alami akan membantu merawat keradangan yang berlaku pada bahagian lutut yang menyebabkan rasa sakit. 

3. Omega 3 & 6 adalah kategori essential fatty acid yang sangat berperanan pada keseluruhan metabolisma tubuh badan. Di mana, ia dapat menurunkan paras LDL (kolestrol tidak sihat), mengawal tekanan darah tinggi, melindungi dari penyakit radang seperti arthritis sendi dan menahan penggumpalan platlet darah. 

4. Oleuropein iaitu 400% lebih tinggi daripada vitamin C akan bertindak mencairkan darah & memulihkan kecederaan yang berlaku.5. Pati Minyak Zaitun Olivie Plus 30x dari Olive House mengandungi polifenol 30x lebih tinggi berbanding pati minyak zaitun (extra virgin) biasa. Kandungan antioksida yang tinggi dapat membantu mengurangkan kerosakan sel disebabkan oleh tekanan oksidatif yang berpunca daripada kadar gula yang tinggi dalam dalam darah. Kandungan polifenol amat penting bagi melindungi sel-sel dalam badan daripada kerosakan oksidatif bagi membantu mengurangkan penyakit yang serius.

Info lanjut / tempahan boleh hubungi: 

Instagram @maiasihat

0 comments: