Turun 31 Kilogram Dalam Tempoh 5 Bulan! Jom Baca Bagaimana Caranya

Entri ini adalah berupa testimoni daripada rakan seperjuangan, Puan Noriza di MiracleVitamin. Ini kisah suami Puan Noriza sendiri. Sebelum pergi kepada testimoni, ingin saya tekankan bahawa proses menurunkan berat badan bukanlah suatu proses yang mudah dan cepat. Kita mengambil masa bertahun-tahun untuk 'membina' badan seperti ini (kecuali kes mengandung), maka kita tidak boleh mengharapkan penurunan drastik dalam 1 ke 2 bulan sahaja. Dalam tempoh 1 hingga 2 bulan tentu saja ada penurunan jika kita berjaya konsisten dengan corak pemakanan, senaman dan makanan tambahan yang diambil. Kejayaan suami Puan Noriza adalah berkat kerja kuat beliau menjalani Diet Atkins (DA), senaman berkala dan dibantu oleh suplemen Shaklee. Anda boleh google untuk mengetahui lebih lanjut tentang Diet Atkins, atau boleh juga ke bahagian kategori blog ini dan klik pada kategori Diet untuk melihat proses DA saya sendiri.

Kita tengok testimoni bergambar dulu ye...Ni pengalaman suami saya yang mengamalkan pengambilan vitamin Shaklee Set Slim iaitu Herb-lax, Lecithin, Omega dan Alfalfa...Dulu pernah saya kongsikan semasa mula2 dia stat nk menguruskan badan..Asal berat suami saya ni 100kg..ukur lilit pinggang 42" tapi setelah berusaha selama 5 bulan (start 27 disember 2012) ni dia dapat mengurangkan beratnya menjadi 69kg dengan ukur lilit pinggang 32"...Baju dan seluar dia yang lama-lama dulu dah tak boleh pakai lagi dah..yer la dulu saiz XXL sekarang ni dh jd 'S' plak..semua kena beli baru...

Tapi apa yang paling penting kesihatan suami saya ni berada dalam tahap yang baik sbb dia selalu menjalani pemeriksaan ujian darah dan air kencing..Pada 16/04/2013 Masa tu berat badan suami saya 73kg dan ukur lilit pinggang 85cm..dia buat ulangan pemeriksaan dengan Life Check (Yayasan Buah Pinggang Kebangsaan Malaysia) tekanan darah 126/74 (Normal)..Glukos darah rambang* 5.2mmol/L..(<5 ..urinalisis="" .6="" 15="" 2="" 4.97="" 5.17="" adalah="" air="" dalam="" dan="" darah="" diabetes="" diantara="" didapati="" glukos="" i="" iaitu="" jam="" kehadiran="" kemungkinan="" kencing..bilangan="" kolesterol="" makanan="" minit..="" negatif="" pemeriksaan="" pengambilan="" protein="" pula="" rambang="" rendah="" risiko="" terakhir="" tiada="" total="" ujian="">

Sekarang ni bersyukur sangat dengan keadaan suami saya..selain menambahkan keyakinan diri dia juga nampak lebih muda dari usianya..bak kata kakak ipar saya " Awak nampak macam budak lepas SPM la"...:-)


Untuk cerita penuh, boleh layari blog Miracle Vitamin.

Suplemen yang diambil oleh suami Puan Noriza juga dikenali sebagai SET SLIMMING SHAKLEE. Apakah rangkaian vitamin dalam Set Slimming Shaklee ni?


1) Omega @ Lecithin - fungsinya untuk membakar lemak yang berlebihan dan tidak diperlukan dalam tubuh.Omega sememangnya mempromosi lemak baik dan menyahkan lemak jahat, sekaligus mampu merendahkan tahap kolesterol dalam darah. Lecithin pula terkenal sebagai fat emulsifier, yang mampu melarutkan lemak ke dalam air. Walau bagaimanapun, lemak yang telah dilarutkan tadi tidak dapat dinyahkan daripada tubuh jika sistem detoksifikasi badan tidak baik. Oleh itu, Herb-lax atau Alfalfa diperlukan.

2) Herb-lax @ Alfalfa - Setelah lemak dilarutkan, herb-lax yang juga julap lembut (tidak menyebabkan cirit-birit atau sakit perut) dan alfalfa (ejen detoks) berperanan membuang lemak-lemak tersebut melalui sistem perkumuhan. Herb-lax mampu membersihkan sistem kolon dan alfalfa membuang toksin di dalam badan. Dengan bersih dan baiknya sistem penghadaman, berat badan akan lebih mudah turun.Nota: Herb-lax sudah kehabisan dalam pasaran Malaysia, saya akan update apabila Shaklee telah re-stock nanti.

Jika anda inginkan konsultasi percuma, berterusan dan bonus konsultasi DA secara percuma (jika anda membuat pembelian Set Slimming Shaklee) dari kami, hubungi MAIA (SID 918631):

SMS: 012 3302067
EMEL: minaina_ilaaina@yahoo.com
FB FANPAGE: Min-Aina-Ila-Aina


** Disclaimer
This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases. This product is just a supplement to help you stay healthy.

0 comments: