Mata Berpinar- Gara-gara last minute

Haiii..kalau dah bangsa last minute tu last minute jugaklah jadinya. Hadoi..bilalah nak berubah ni Mai oooiii!

Saya rasa dah lama dah saya usaha menyiapkan paper seminar ni, sungguh, dah lama saya buat rujukan, baca, draf, taip...tapi tak siap-siap jugak. Haa..semalam baru la terperasan akan tarikh akhirnya iaitu 24 September. Selama ni bukan tak tau tarikh tu tapi dok rasa lambat lagi. Ropa-ropanya...tup tup dah 20hb kau! Esok Sabtu, Ahad dan Isnin dan 24 September! Gelabah bewak le saya. Baru la nak teringat yang paper ni bukan boleh submit terus kat penganjur, kena la submit kat SV dulu sebab buh nama dia sekali kan. Karang salah ajaran kang mau pengsan SV tengok nama dia dah cantik dicetak dalam prosiding. 

Sudah jatuh ditimpa tangga, udah la lewat sakit la pula. hahaha. ape punye peribahasa da. Macam ni la kalau dah last minit tu kan. Masa kelam-kabut ni la nak demam, batuk, selsema dan serba mak nenek sakit nak datang. (Bukan merungut pada ketentuan Allah ye, cuma nak padankan dengan muka sendiri aje). Lain kali beringat sebelum kena. Betulla, guna masa lapang sebelum datang masa semput. hehe.

Ok, mata berpinar sebab tak sihat + bangun seawal 3.30 pagi menyiapkan ini kertas. Sampai la ni baru 70% kot siap. Tu belum tentu boleh diterima lagi tu.hehe. Tapikan, bila dah kelam kabut ni idea mencurah-curah la pulakkan, yang semalam kemarin tu kenapa dia takmo datang ha?

Okeh, berehat sebentar nak lunch.

2 comments:

Suliana Sulaiman said...

sama la mai..kalau benda ada dateline ni su pon anta last minute..hahaha..sib baik idea kuar..tapi ayat lintang pukang la..

Min Aina Ila Aina said...

Kat fb kata tu karakter orang darah O, sue darah ape? saya memang darah O.hehehe.

Alhamdulillah sudah hantar tadi, taktau la bila SV nak baca. Ada lagi 2 paper yang kena hantar 30Sept taktau la sempat ke tak.