Dapatkan Planner Muslimah Produktif 2016: Planner Yang Lengkap Untuk Wanita


JANUARI 2016 telah pun berlalu...
Ya, anda tak bermimpi! Memang, sungguh, sudah sebulan di tahun 2016.

So macam mana prestasi setakat ini?
Berpuas hati dengan produktiviti?
Amalan rohani grafnya menaik? 
Planner anda masih kosong? Tak sempat pun nak plan?
Takda planner pun lagi? 

Ok, ok..masa sekarang berlalu dengan sangat pantaskan? Sampaikan nak plan untuk esok pun kadang-kadang tak sempat. Atau paling tidak plan juga, tapi dalam kepala je la. Bila esok yang sibuk itu tiba, macam-macam lupa.

Kata mereka yang sudah berjaya, IF YOU FAIL TO PLAN, YOU PLAN TO FAIL. Fikir-fikir balik, sungguh juga kata-kata bernas tu. Dan, plan di sini bukanlah plan dalam kepala sahaja. Mereka yang telah  berjaya menyarankan kita supaya TULIS TO DO LIST ANDA! Nak tulis di mana? Setiap hari tulis atas sticky note lepas tu tercicir merata-rata. Esok tulis lagi di helaian yang lain. Boleh, bukan tak boleh. Sekurang-kurangnya anda dah plan dan tulis plan anda TETAPI,

...kan best kalau kita ada satu ruang untuk tulis plan kita setiap hari, dan esok kita masih dapat tengok plan tersebut. Dengan cara ini, kita akan nampak bagaimana performance kita. Produktif atau tidak. Ini boleh memotivasikan kita tau. Tambah-tambah bila kita dapat selesaikan sekurang-kurangnya 80% daripada to do list yang kita sendiri tulis. Tak percaya? Esok pagi-pagi cuba buat to do list, Usahakan sehabis baik untuk fulfill the plan. Sebelum tidur, buat sesi brainstorming untuk diri sendiri. Feel it!

Okeh, melalut panjang dah ni. 
Bagi anda yang rasa planner yang ada sekarang tidak cukup lengkap, tidak cukup sistematik, saya sarankan anda dapatkan Planner Muslimah Produktif ini. Serius, ramai yang suka dengan planner ni, sekejap je sold out.

Apa kata mereka yang dah memiliki Planner Muslimah Produktif ni?

Kenapa saya suka planner muslimah produktif ini?
1. Perancangan menyeluruh seisi keluarga.
2. Suka bahagian planning menu / habit membaca / cadangan pengurusan masa /kewangan
3. Suka cadangan perancangan "ME time"
4. Suka jadual solat harian utk target solat awal waktu. ๐Ÿ˜.
Dan semua yg kerohanian.
5. Cadangan rotin keluarga. Anak-anak dan bapa tolong gotong royong. --> yg ni dah lama suami ajak bincang tp kita blur how to start n set.
6. Sangat teruja sebab ada rekod tadabbur al quran. Kadang bila masuk kuliah, bila ustaz / ustazah bagi input surah ..suka catit atas kertas dan hilang.
7. Suka bahagian kewangan, sebab memang sangat selalu lupa catit. Sedar sedar duit ke mana mana dah.
8. Buku warna pink.๐Ÿ˜
9.Alhamdulillah. Best planner ni.
Mcm saya suri rumah. Kadang2 tarikh pun lupa. Tarikh bulan islam lagi la lupa. ๐Ÿ™ˆ
Pastu ada list to do setiap hari. Taklah, conteng kertas sini, conteng kertas sana. Semua ada dlm ni.
Suami belek2 tadi.. Terangguk2.. Tak tahulah dia pikir apa. Dia senyum part waktu solat. Jelas tulisan walaupun gambar katanya.
Alhamdulillah. Lengkap Planner. Semoga bermanfaat kepada semua muslimah.
Tadi pass buku ke sahabat yg baru jadi suri rumah pun suka sebab ada list to do ni, jadi tak bersepah nota2 dia. Sepesen je kami. Suka tulis sini sikit. Sana sikit.
10. Saya suka merancang guna planner fizikal berbanding gagdet sebab tidak mahu anak nampak mak guna gadget lama lama.
In Shaa Allah dapat planner kena disiplin..

Bestkan? Bestkan?
Berita baiknya, stok baru cetakan baru dah pun ada pada kami. 
Jadi, cepat place order sekarang. Walaupun Februari baru nak mula, masih belum terlambat.

Harganya? Planner Muslimah Produktif ini berharga RM35 senaskhah. 
Macam mana nak order?

SMS/ WHATSAPP/TELEGRAM 'Planner Produktif 2016' ke
012 3302067 (Mai)

#plannerlengkap2016
#plannermuslimah
#plannermuslimahproduktif
#planner2016
#sahabatattaqwa
#bukumaia
#diarimuslimah2016
#todolist

0 comments: