Mari Berselawat di Hari Jumaat


Allahumma Salli 'ala Saiyyidina Muhammad

"Sesungguhnya Allah dan para malaikatNya selawat kepada Nabi. Wahai orang beriman berselawatlah kamu kepadanya dan ucaplah salam penghormatan kepadanya.

                                                                                            (Al-Ahzab: 56)

" Sesiapa yang mengucapkan selawat kepadaku sekali maka Allah akan berselawat baginya sepuluh kali, digugurkan sepuluh kesalahannya serta ditinggikan sepuluh darjat"
                            
                                                                                     (hadith riwayat An-Nasa'i dan Ahmad)


- Jika rezeki anda tersekat, berselawatlah. Nanti Allah akan datangkan rezeki sepuluh kali ganda, confirm.

- Jika hidup anda tersekat sana-sini, rajinlah berselawat. Nanti Dia akan fix hidup anda dengan barakahnya sepuluh kali ganda, PASTI.

- Andai anda berasa terbeban kerana dosa masa silam, bertaubat dan rajinlah berselawat, kerana Dia akan sucikan anda daripada dosa-dosa itu. Kali ini, lebih putih dari putih kerana pengampunanNya didatangkan 10 kali ganda.

- Jika anda inginkan semua anak menjadi dan hidup dihormati, basahkanlah mulut dengan selawat. Pasti Dia akan selubungi hidup anda sekeluarga dengan rahmatNya, sepuluh kali ganda. 

Ketika berdoa, mulakannya dengan selawat kerana ia merupakan kunci untuk memudahkan Allah menerima segala doa yang dihajatkan.

(Kredit: Ustaz Asraff Ayob)

Jom, target selawat lebih hari ni. Sekurang-kurangnya 100x, kalau dapat 1000x cuba bayangkan berapa kali Allah berselawat kepada kita, dan berapa banyak dosa-dosa kta digugurkan.

#thepowerofselawat
#selawatkeatasnabi
#salamjumaat
#bukumaia

0 comments: