Manfaat Shaklee CoQHealth Plus

Ambil sebiji bola tenis dan cuba genggam kuat-kuat. Lakukan sebanyak 70 kali dalam tempoh seminit. Jika anda lakukannya pada kadar yang sama selama 24jam, anda telah memicit bola tersebut lebih 100,000 kali! Adakah anda mampu melakukannya? Namun itulah yang jantung anda lakukan setiap masa. Hargai jantung anda.

1 KAPSUL = 28 CAWAN BROKOLI

Suplemen CoQ10 dikatakan amat penting untuk melindungi kesihatan jantung. Walaupun ia boleh didapati secara semulajadi dalam banyak makanan seperti daging lembu dan sayur-sayuran, jumlahnya dalam makanan sangat kecil.

Berbeza dengan kapsul ini, ia mengandungi 28g CoQ10 dengan vitamin E dan ekstrak teh hijau bagi memastikan potensi penguraian maksiumu dan penyerapan yang lebih baik. Untuk mendapatkan jumlah yang sama, kita perlu mengambil hampir 1.7kg ayam atau 28 cawan brokoli setiap hari! Sesuatu yang sukar untuk dilakukan. Menurut Bradford Richardson, Presiden Shaklee Antarabangsa, tubuh berupaya menghasilkan CoQ10 pada tahap tertinggi pada usia 20 tahun dan menurun pada 20 tahun berikutnya. Pada usia 40 tahun dikatakan jantung kita hanya berjaya menghasilkan sebanyak 68.2 peratus daripada jumlah yang pernah dihasilkan pada usia 20 tahun. 

Oleh kerana ramai orang selepas umur 40 tahun mempunyai paras CoQ10 yang rendah, maka mengambil suplemen CoQ10 adalah difikirkan sebagai salah satu pelaburan yang amat berharga untuk mencapai penuaan yang berkualiti.

CoQ10 bertindak umpama spark plus bagi sel untuk menukarkan makanan kepada tenaga untuk fungsi sel. Sel tubuh kita membakar gula dan lemak daripada makanan dan CoQ10 diperlukan dalam proses ini. Proses penghasilan tenaga inilah yang membolehkan jantung berdegup dan organ lain berfungsi.

MANFAAT CoQ10

Kesihatan Jantung

Rawatan dan pencegahan [enyakit kardiovaskular, termasuk arterosklerosis (arteri tersumbat). Mengurangkan kekerapan 'angina episode' dan menguatkan otot jantung. 

Kanser

Doktor telah menggunaka CoQ10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan pada pesakit yang menerima kemoterapi.

Penyakit Gusi

CoQ10 juga telah dengan keputusan baik untuk merawat gejala distrofi atau penyakit gusi

Kesihatan Mental

Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada CoQ10 tambahan.

Rawatan Obesiti

Kajian menunjukkan bahawa suplemen CoQ10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa CoQ10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.

Kesuburan

CoQ10 turut dikaitkan dengan peningkatan jumlah sperma dan membantu kesuburan lelaki.

Pertanyaan? Hubungi:

MAIA (SID 918631)
SMS: 012 3302067
EMEL: minaina_ilaaina@yahoo.com
FB FANPAGE: Min-Aina-Ila-Aina

* MAIA merupakan pengedar Shaklee yang sah dan menerima pembelian secara Cash on Delivery (COD) atau Self Pickup di kawasan Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota, Bangi Lama, KUIS, UKM dan Bandar Baru Bangi. Caj penghantaran akan dikenakan bergantung pada jarak kawasan. Penghantaran melalui pos boleh dibuat ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

0 comments: