Cara Hilangkan Parut Jerawat

Cara Hilangkan Parut Jerawat


Jerawat! Oh, no! no!

Haha..macam tu sekali orang tak sukakan jerawat, inikan pula parut jerawat yang kekal di wajah. Memang bikin spoil kan? Namun adakah parut jerawat memang perlu kekal di wajah? Sebenarnya, masih ada cara untuk memudarkan seterusnya menghilangkan parut jerawat. Cuma, KENA RAJIN dan SABAR!

Vitamin E dan Parut Jerawat

Vitamin E merujuk kepada salah satu vitamin larut lemak yang juga merupakan antioksidan yang kuat. Dah ramai sangat yang mampu tersenyum setelah mengambil Vitamin E kerana parut jerawat sudah semakin pudar atau hilang. Jerawat menghilangkan kelembapan kulit dan menyebabkan parut terbentuk. Vitamin E membuatkan kulit lebih lembut, merangsang peredaran darah dalam tisu kulit dan melembapkannya. Apabila disapu pada kulit pula, ia menggalakkan pembentukan tisu baru. Vitamin E juga menghalang radikal bebas daripada merosakkan kulit. Radikal termasuk cahaya ultra ungu inilah yang memburukkan lagi kesan parut.

Namun perlu diingat, bagi masalah jerawat yang masih belum sembuh, sapuan terus Vitamin E pada kulit boleh memburukkan keadaan. Sebaiknya Vitamin E hanya diambil dalam bentuk oral sekiranya jerawat masih belum reda dan disokong juga dengan gabungan beberapa vitamin lain yang termasuk dalam Set Kecantikan Kulit Shaklee. Ini bagi memastikan proses penyembuhan berlaku dengan sebaiknya.

Testimoni Parut Jerawat Hilang dengan Vita – E Shaklee



Parut hilang selepas 4 bulan makan Vita -E Shaklee


Jerawat dan parut hilang, konsisten ambil Set Kecantikan Kulit Shaklee 
(yang di dalamnya ada Vita-E)

Set Kecantikan Kulit Shaklee



Set Kecantikan Kulit Shaklee terdiri daripada 3 vitamin asas iaitu:
B-Complex - membantu mengurangkan stres emosi dan fizikal termasuk kulit, menyamaratakan tona kulit
Vita-C - membina kolagen yang diperlukan oleh tisu dan kulit, serta menyekat pembentukan pigmen yang menggelapkan kulit
Vita-E - antioksidan yang menghalang radikal bebas serta memudarkan parut jerawat

Kaedah Tradisional Menghilangkan Parut

Selain pengambilan suplemen, anda juga boleh mencuba beberapa kaedah tradisional yang terkenal sebagai penawar parut. Namun, jika guna kaedah ini kena LEBIH-LEBIH-LEBIH RAJIN LAGI kerana semestinya mengambil masa untuk dilihat kesannya.

1-Ambil Daun Lidah Buaya.Buang duri di kiri dan kanan daun. Kemudian 
buang kulit daun tersebut untuk dapatkan lendir pada daun.Sapu 
lendir pada  parut di wajah anda.


2-Ambil tepung ubi dan kunyit hidup, campurkan dan letak pada parut.

3-Asah kulit kayu manis dan campurkan dengan madu lebah. Tempelkan 
pada parut setiap malam. Kesokan harinya cuci dengan air suam.


4-Kisar timun dan tapiskan airnya.Tampalkan hampas timun pada 
bahagian parut. Biarkan setengah jam. Kemudian cuci bersih dengan air suam.


5-Tumbuk 10 helai daun sirih muda, tempelkan pada  bekas jerawat. Setelah kering cuci muka dengan air bersih. Amalkan 3x seminggu.




***

***

Ingin dapatkan produk Shaklee, atau mendaftar keahlian Shaklee, boleh hubungi kami melalui mana-mana medium di bawah:

Puan Mai (SID 918631)

MAIA Natural Resources
SMS: 012 3302067
EMEL: minaina_ilaaina@yahoo.com
FB FANPAGE: Min-Aina-Ila-Aina
*MAIA merupakan pengedar Shaklee yang sah dan menerima pembelian secara Cash on Delivery (COD) atau Self Pickup di kawasan Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota, Bangi Lama, KUIS, UKM dan Bandar Baru Bangi. Caj penghantaran akan dikenakan bergantung pada jarak kawasan. Penghantaran melalui pos boleh dibuat ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

6 comments:

Noriza MiracleVitamins said...

suka vitamin E sebab pudarkan parut operation lepas bersalin

bestie sheteen said...

kalau malas nak amalkan petua..telan vitamin E je..hehe

Min Aina Ila Aina said...

Kak Nord, berapa lama kesan Vitamin E pada parut czer tu kak

Min Aina Ila Aina said...

Sayalah yang pemalas nak amalkan petua-petui tuuuu..hehe

nur razali said...

menarik ni kak nord ^^ boleh share testimoni..

tuty mychibibox said...

dalam banyak-banyak produk shaklee, saya paling jarang ambil vitamin E.tak tahu kenapa..itu kot punca parut masih setia di muka tapi kini tiada lagi..meh baca sini

http://wp.me/p4Eo6s-iX